Partidul Verde Valcea

Partidul Verde Valcea

Cine suntem ?

Partidul Verde este singurul partid politic din România membru al Verzilor Europeni. Este membru cu drepturi depline în European Green Party (EGP), reprezentat prin Grupul Verzilor în Parlamentul European. Avem Partide verzi membre din 45 țări din Europa – membre UE sau nu – care lucrează în comun și se sprijină reciproc pentru a potența politica verde în toată Europa. ​ Verzii Europeni reprezintă cu mândrie dezvoltarea durabilă a umanității pe planeta Pământ, un mod de dezvoltare ce respectă drepturile omului și construit pe valorile responsabilității față de mediu, ale libertății, justiției, diversității și non-violenței.

Grupuri parlamentare: Verzii/Alianța Liberă Europeană Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană (Verzi/ALE) este format din membri ai partidelor ecologice,  regionale și din deputați independenți. A fost creat în 1999.

La ultimele alegeri, din mai 2019 numărul deputaților săi a crescut la 74, ceea ce face ca grupul Verzi/ALE să fie al patrulea cel mai mare grup din Parlamentul European. Membrii săi reprezintă 16 state UE. Grupul are doi copreședinți: Ska Keller (Germania), care a fost aleasă prima dată eurodeputată în 2009 și este copreședintă din 2016, și Philippe Lamberts (Belgia), care a intrat în Parlament în 2009 și este copreședinte din 2014. Grupul are șapte vicepreședinți.

Grupul se concentrează pe mediul înconjurător și justiția socială. Dorește abordarea schimbărilor climatice prin revoluționarea energiei verzi și garantarea drepturilor omului și a egalității pentru toți europenii. Doi dintre cei 14 vicepreședinți ai Parlamentului European și doi dintre cei 20 de președinți de comisii sunt membri ai grupului Verzi/ALE.

Avem privilegiul de a ne construi viitorul și datoria de nu rămâne indiferenți la ceea ce ne înconjoară. Suntem generația orientată spre dezvoltarea de sine și suntem sătui de câștigul nemeritat și oportunist ce a caracterizat anii trecuți. Am decis să acționăm împotriva a tot ceea ce ne afectează mediul în care trăim şi credem că este la îndemâna noastră să producem schimbarea. Credem cu convingere că ceea ce gândim, decidem și asimilăm ne reprezintă. Vom fi cunoscuți pentru ideile noastre dar și pentru schimbările pe care le vom produce. Avem puterea de a lua atitudine, de a fi o voce a generației noastre! ​ Dacă și tu ai aceeași viziune și vrei ca acțiunile tale să aibă impact real, te așteptăm alături de noi!