Partidul Verde Valcea

Partidul Verde Valcea

PRESEDINTELE PARTIDULUI DL. FLORIN CALINESCU

Foarte putini oameni sunt interesati de paduri si de mediu in general, marea majoritate a populatiei este interesata de justitie (la tv), salarii si pensii. Exista doua forme de implicare:

1. ART 74 Consitutie, prin care un grup de cetateni propun o initiativa legislative si astfel aduc pe masa discutiilor o tema ( e cale lunga si anevoioasa)

2. cetateni cu drept de vot se coalizeaza si consituie un partid si pe baza de vot (locale, parlamentare, europarlamentare, prezidentiale) pot schimba legislatie si influenta in bine viata oamenilor (probabil o cale si mai grea ce necesita multa munca, pe durata lunga 5-10 ani cel putin pana poti ajunge sa influentezi sau sa propui initiative legislative)

Partidul Verde este solutia nr 2, si desi numele Verde poate duce doar catre initative ecologice, Partidul Verde este mai mult de atat. Ambele solutii se bazeaza pe implicare personala, pe aportul ficaruia si pe abilitatile individuale. Vrei sa schimbi ceva in Romania? sau vrei doar sa comentezi de pe margine? #PartidulVerde #PartidulVerdeBucuresti #FlorinCalinescu Art. 74 – Iniţiativa legislativă (1) Iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. Cetăţenii care îşi manifestă dreptul la iniţiativă legislativă trebuie să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe, respectiv în municipiul Bucureşti, trebuie să fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative. (2) Nu pot face obiectul iniţiativei legislative a cetăţenilor problemele fiscale, cele cu caracter internaţional, amnistia şi graţierea. (3) Guvernul îşi exercită iniţiativa legislativă prin transmiterea proiectului de lege către Camera competentă să îl adopte, ca primă Cameră sesizată. (4) Deputaţii, senatorii şi cetăţenii care exercită dreptul la iniţiativă legislativă pot prezenta propuneri legislative numai în forma cerută pentru proiectele de legi. (5) Propunerile legislative se supun dezbaterii mai întâi Camerei competente să le adopte, ca primă Cameră sesizată.